Tarih: 24.07.2016 06:44

Kadıköy´den Binlerin Demokrasi Haykırışı

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz Kalkışması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısı üzerine tüm yurtta her gece meydanlarda nöbet tutan milyonlar, cuntacılar ve destekçilerine karşı direnişini sürdürüyor. Kadıköy İskele Meydanında aksam saatlerinde bir araya gelen binlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları ile Darbe girişimini kınadılar. Kadıköy´de bulunan 65 Sivil Toplum Kuruluşu ise ortak bir bildiri yayınladı. STK´lar adına ortak bildiriyi konuşan Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yaşatma Vakfı (DİTAV)  Başkanı Avukat Aydoğan Ahıakın okudu. 15 Temmuz akşamı TSK içine sızmış FETÖ üyeleri, seçilmiş meşru iradeye, TBMM, Başbakan ve Cumhurbaşkanımıza yönelik darbe girişini nefretle ve şiddetle lanetlediklerini söyleyen DİTAV Başkanı Ahıakın” Demokrasi ve milletimizin iradesi darbe girişimin, hain planları yenmiştir. Alçak darbe girişiminde direnen milletimize, emniyet teşkilatımıza, TSK içinde direnenlere teşekkür ediyoruz. Milletimizle gurur duyuyoruz. Milletimizin haklarına, özgürlüklerine, iradesine kast etmeye çalışanlara karşı istiklal savaşı yaptığına inananlar, sokaklara, meydanlara inmiştir. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara, sokaklara inen aziz milletimizin dünyada eşi ve benzeri görülmeyen mücadelesi tüm dünyaya örnek olmuştur. Milletimizin iradesine ihanet edenler, hain girişimlerinin ağır bedelini yargı önünde ödeyeceklerdir. Güçlü, büyük Türkiye´nin iradesinin garantisi millettir. Çanakkale ruhunda vacgeçmeden, omuz omuza ayakta, meydanlarda olacağız. STK´lar olarak, darbe girişimini şiddetle kınıyor, tehlike geçinceye kadar, demokrasi nöbetimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

/resimler/2016-7/24/1434146849220.jpg

 Gecede konuşan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanı Avukat İsa Mesih Şahin ise, meydanları boş bırakmayan ve her türlü fedakarlıktan kaçınmayan halkın her türlü takdire layık olduğunu belirtti. Darbe girişiminde şehit verdiklerini belirten Şahin, ama bu kutsal topraklara kimseye bırakmadıklarını belirterek, FETÖ örgütü ele başının ise mutlaka hukuk önünde hesap vereceğini söyledi.

/resimler/2016-7/24/1434501537404.jpg

 İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz, Hurşit Yıldırım ile gazeteci , yazarlar ve şairlerden de oluşan çok sayıda kişi tarafından kısa konuşmalar yapıldı.  Demokrasi mitingine Kadıköy CHP İlçe Başkanı Ali Narin´de katıldı. Ali Narin yaptığı kısa konuşmasında demokrasiye tüm toplumun sahip çıktığını ve bundan sonra da sahiplenmeye devam edeceğini belirtti.

Demokrasi nöbetine katılan binlerce kişi, sabahın ilk ışıklarına kadar, meydanları boş bırakmadı.

 /resimler/2016-7/24/1435134194177.jpg

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —