Tarih: 20.08.2015 13:11

Kadıköy-Sabiha Gökçen Arasına Metro

Facebook Twitter Linked-in

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, istanbul`da ulaşımı rahatlatacak projelerden biri olan Kaynarca-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında inşa edilecek metro hattı için çalışmaların başladığını belirtti.

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlığın İstanbul`da trafiği rahatlatmak amacıyla çok sayıda proje yürüttüğünü ifade ederek, 'Kaynarca-Sabiha Gökçen Metro Hattı da bunlardan biri. Söz konusu hattın yapım ihalesi gerçekleştirildi, işi alan Gülermak-YSE Ortaklığı ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı' dedi.

Söz konusu hattın 7,4 kilometre uzunluğunda olacağını ve 3 adet delme tünel, 1 adet aç-kapa olmak üzere 4 istasyondan oluşacağını belirten Bilgin, sözleşmeye göre metro hattının Mart 2018`de tamamlanacağını söyledi.

İşin bitimiyle Kaynarca`dan Sabiha Gökçen Havalimanı`na 13 dakikada ulaşılacağını vurgulayan Bilgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin metro çalışmalarının da bitmesiyle  Kadıköy’den Sabiha Gökçen Havalimanı`na raylı sistemlerle doğrudan ulaşımın sağlanacağını kaydetti.

Kadıköy-Kartal-Kaynarca, Kaynarca-Tuzla, Kaynarca-Pendik metro hatlarının Sabiha Gökçen Havalimanı`na bağlanacağını belirten Bilgin, 'Anadolu yakasında yapımı tamamlanan ve yapılacak metro hatları İstanbul`da mesafeleri yakınlaştıracak. Kadıköy`den Sabiha Gökçen Havalimanı`na 46 dakikada ulaşım mümkün hale gelecek' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —