Tarih: 01.06.2016 09:51

Kadının El Emeği Moda´da

Facebook Twitter Linked-in

Kadıköy Belediyesi, ilçe sakini kadınların ekonomik yaşamda yer alması kapsamında “Potlaç Kadın Emeği Pazarı” projesini  Moda Çay Bahçeleri alanında geçtiğimiz hafta hayata geçirdi. Belediye bünyesinde geçtiğimiz yıl Kasım ayında düzenlenen “Kadıköy Kadın Forumu ve Çalıştayı” programı sonucunda  Kadıköylü kadınların emeğinin değerlendirilebileceği bir alan oluşturma fikri ortaya çıktı. “Potlaç Kadın Emeği Pazarı” da Mayıs ayının sonunda Moda´da kuruldu. Ekim ayına kadar her hafta devam edecek olan pazar; geçtiğimiz hafta ilk kez cuma, cumartesi ve pazar günlerinde Moda Çay Bahçesi alanında hizmet verecek. Pazarın kurulmasıyla belediye kısa vadede, Kadıköy´de yaşayan ve gıda dışında üretim yapan kadınların ürünlerini satarak gelir elde etmesini hedefliyor. 

Proje yürütücüleri arasında bulunan Sosyolog Nazlı Gümüş Demir, “Bu pazarda ürünlerini sergileyen kadınlara uzun vadede girişimcilik eğitimleri de vererek bu üretimi sürdürülebilir kılmak istiyoruz” dedi.

Ağaç dallarından yapılan dekoratif ürünlerin yanı takı ürünleri de pazarda yer alıyor. 5 liradan başlayan ürünlerin fiyatları 100 liraya kadar yükseliyor. Projeye bireysel ya da sivil toplum kuruluşu olarak başvuru yapılabiliyor. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —