Tarih: 20.03.2015 17:35

Kaya'Çanakkale Zaferi Cumhuriyetin Dönüm Noktasıdır'.

Facebook Twitter Linked-in

 

18 Mart 1915`te Çanakkale`yi denizden geçemeyeceğini anlayan İtilaf Devletleri`nin İstanbul`a ulaşmak için Gelibolu Yarımadası`na karadan çıkarma yaptıklarını hatırlatan Kaya, buradaki muharebelerin insanlık tarihinde çok özel bir yere sahip olduğunu vurguladı.

 

Yüz binlerce şehit verilerek düşmana bırakılmayan topraklar üzerinde kurulan modern Türkiye Cumhuriyeti`nin korunup güçlenerek gelecek nesillere bırakılacağını belirten Hüsniye Kaya, 'Şehadet şerbetini bir saniye bile tereddüt etmeden içen bu kahramanlar, bizlere birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizde ne kadar güçlü bir ulus olduğumuzu da göstermişlerdir. Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır' dedi.

Vatan Uğruna  genç fidanlar, kadınlar seferber olmuş, vatan uğruna canlarını vererek bize bu ülkeyi emanet etmişlerdir.

Bu gün aynı oyunun farklı bir uygulaması ile yine vatanımız, insanlarımız, geleceğimiz tehlike altındadır. Silahla, ordularla işgal edemedikleri  vatanımız, şimdi farklı zihniyetlerle, gerici ideolojilerle  yine geleceğimizi tehdit eder hale gelmiştir. Şimdi yine aynı Çanakkale ruhu ile mücadele etme zamanıdır. Yine tüm vatanseverlerle bize emanet edilen Cumhuriyeti korumak mecburiyetimiz vardır. Bunun için artık ayağa kalkmamız ve insanlarımızın  kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye’yi yine omuz omuza mücadeleyle kurmaya çağırıyorum.

 

Çanakkale Zaferi`nin çağdaşlık yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olduğunu da belirten Kaya, '100`üncü yılına ulaştığımız Çanakkale Deniz Zaferimizi büyük bir gururla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun' ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —