Tarih: 04.10.2016 17:35

Maltepe´de Sanat Rüzgarı Esecek

Facebook Twitter Linked-in

Ücretsiz düzenlenen etkinlikler kapsamında, Karadeniz müziğinin sevilen ismi ve Karadeniz´de unutulmaya yüz tutan Rum kültürünü su yüzüne çıkaran çalışmalarıyla da tanınan Apolas Lermi, unutulmaz bir konserle dinleyicileriyle Maltepe´de buluşacak. Karacaahmet Sultan Dergâhı´nda uzun yıllar semah ekibinin hocalığını yapan ve geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren Abbas Genç,    semahlar ve deyişler eşliğinde anılacak. İncesaz müzik grubundan müzisyen Ertan Tekin ve Borusan Quartet´in yıldız isimlerinden çellist Çağ Erçağ´ın, klasik Batı müziğinin ve klasik Türk müziğinin iki önemli ismi Itri ve Bach adına düzenleyeceği “Itri ve Bach” konseri, TSKM´de gerçekleşecek. Ünlü keman virtüözü ve besteci Cihat Aşkın tarafından kurulan ve Aşkın´ın önderliğinde çalışmalarını sürdüren “Aşkın Ensemble”, Cumhuriyet Bayramı´nın 93. yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet ve Kardeşlik” isimli konser verecek. Serkan Boran ile Müzikli Sohbetlere, ünlü gazeteci ve televizyon yapımcısı Tayfun Talipoğlu ve Ali Dağaşan konuk olacak. 

Tiyatro Ayna´nın “Mustafa Kemal´le Bin Gün Latife” ismini taşıyan, ünlü oyuncu Dilek Türker´in sahne aldığı tek kişilik tiyatro oyununda, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin ilanı ile küllerinden silkinen bir milletin yeniden doğuşu anlatılacak. Maltepe Belediye Tiyatrosu´nun tiyatro severlerden büyük ilgi gören iki ayrı oyunu, “Yer Altındakiler” ve “Sınır” da tiyatro severlerle buluşacak.  

Sera Uzel´in “Sırtında Kaplumbağa Taşıyan Adam”, Ayşe Erzurumlu´nun “Şaşkın”, Didem Bekişoğlu´nun “Didemce”, Boyahane Grubu´nun resim sergileri, Mehti Mert´in “İkametsiz Portreler” isimli fotoğraf sergisi de sanatseverlerin ziyaretine açılacak. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında, doğadaki diğer canlılarında yaşama hakkı olduğunu gündeme getiren sıra dışı bir sanatsal etkinlikle anlatılacak. Sanatçı Mehmet Özen´in “Dev Karıncalar” adını taşıyan sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi´nin bahçesinde ziyarete açılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —