Tarih: 23.03.2024 15:00

MALTEPE’DE BROŞÜR DAĞITAN AK PARTİLİ’Yİ DARP EDEN 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Facebook Twitter Linked-in

Olay, dün saat 17.30 sıralarında Maltepe Gülsuyu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, AK Parti’nin seçim broşürünü dağıtan R.Ş., T.S. ve E.T., o esnada cadde üzerinden geçen bir grubun sözlü tacizine uğradı. Bir süre sonra olay yerine tekrar gelen şahıslar, broşür dağıtan R.Ş.’yi darp etti. Saldırıda 72 yaşındaki görevli başından yaralandı. Şikayet üzerine polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası Y.S., K.S., B.U. ile olaya karıştığı belirlenen E.D., Ö.İ. ve C.D. olmak üzere toplam 6 kişi gözaltına alındı.

EKŞİ'DEN TEPKİ

  Yaşananları kınayan Cumhur ittifakı Adayı Kadem Ekşi,  “Çok talihsiz bir olayla karşı karşıya kaldık. Gülensu Mahallesinde bu çirkin saldırıyı yapanlar demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saldırmışlardır. Bunun demokrasi ile hiçbir alakası yok. Burada insanlar düşüncelerini ifade ediyorlar. Seçim beyannamelerini dağıtıyorlar. Bu saldırı kabul edilemez. Daha önce Maltepe’de tüm pankartlarımızı kesen bu anlayış, şimdi de seçim noktasına mahalle başkanımıza, çalışan hanımefendilere böylesi bir muameleyi şiddetle kınıyoruz Sorumluları en kısa sürede emniyetimiz ortay çıkaracak ve yargı önüne göndereceklerdir” ifadelerini kullandı. 

  31 Mart’ta Maltepe’de ipi göğüsleyeceklerini söyleyen Kadem Ekşi, “Çirkinleşiyorlar. Kazanamayacaklarını hissedince işi şiddete taşıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar millet iradesine ipotek koyamayacaklar. Millet 31 Mart’ta en büyük cevabı bu arkadaşlara verecektir. Bu zihniyete Maltepe teslim olmaz” diye konuştu. 

  Yaşananları anlatan AK Parti Gülensu Mahalle Başkanı Ramazan Şahin ise seçim çalışması sırasında bir anda zanlıların önünü kestiğini belirterek, “Banan vurmaya başladılar. Yere düştüm. Kafamda yarıklar oluştu. Şikayetçiyim” ifadelerini kullandı. 

  AK Parti Mahalle teşkilatı üyesi kadınlar Türkan Kale ve Emine Köse de yaşananları korku içerisinde anlattı. Saldırganların ellerindeki broşürleri ve poşetleri aldığını söyleyen kadınlar, “Ne yapacağımızı bilemedik. Bize hakaret ettiler. Resimlerimizi ve videolarımızı çektiler. Elbette biz siyaset yapıyoruz. Nasıl ki başka partiler broşür dağıtırken saygı duyuyorsak, onların da bize saygı duyması gerekiyor” diyerek yaşananlara isyan etti. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —