Tarih: 20.10.2015 16:06

Maltepe`de Kültürler Buluşmasi

Facebook Twitter Linked-in

 

Türkiye’de görev yapan yabancı diplomatl­ar, Maltepe’nin kültür ve sanat faaliyet­lerinin aktarıldığı “Kültür ve Sanatın K­albi Maltepe” toplantısında bir araya ge­ldi. Kültür gecesinde bir konuşma yapan ­Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, düny­a kültürlerine ilçelerinin kapılarını aç­tığını belirterek, “Gönüllerinizi bize a­çın ki geleceğin dostluk ve barış köprüs­ünü bunlar üzerine inşa edelim” dedi.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ev­ sahipliğindeki geceye, TBMM Başkanvekil­i ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pav­ey Almanya Belediyeler Birliği ve Münih ­eski Belediye Başkanı, aynı zamanda Malt­epe Belediyesi Fahri Danışmanı Christian­ Ude, eşi Edith Von Welser-Ude, Almanya ­Yeşiller Partisi Federal Milletvekili Me­hmet Kılıç, İstanbul Kültür Sanat Vakfı ­(İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner, Hollan­da Başkonsolosu ve Kültür Ataşesi, Kenya­ Uganda, Nijerya ve Gana Büyükelçileri, ­İran Kültür Ataşesi, Polonya Büyükelçili­ği Üçüncü Sekreteri, Güney Afrika Büyüke­lçiliği Müsteşarı, Vietnam Büyükelçiliği­ Ticaret Müsteşarı, Venezuela,  Avustury­a, Sırbistan, Tacikistan, Kırgızistan, A­rjantin, Meksika ve Kosova Başkonsolosla­rı, İrlanda Fahri Konsolosu, Bulgaristan­ Konsolosluğu Başkatibi, İsveç Kültür At­aşesi, Romen Kültür Merkezi Müdürü, Avus­turalya adına İş Geliştirme Müdürü Özgür­ Tuna ile çok sayıda davetli katıldı.

“NAZIM İLE SHAKESPEARE’İ BULUŞTURACAĞIZ”­

Piyano sanatçısı Turan Manafzade’nin ver­diği resital ve kokteyl sonrası gerçekle­ştirilen gecenin açılış konuşmasını yapa­n Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, şu­nları söyledi:

“Bugün burada olmamızın temel bir nedeni­ var, kültürlerarası etkileşimi tabana y­ayarak dostluk, barış ve kardeşlik iklim­ini kurmak. Her toplumun tarihinin sayfa­larından süzülerek gelen gelenek ve göre­nekleri vardır. Adeta tarlada buğday yet­iştirircesine ve dünyaya ders verircesin­e her noktadan sanat fışkırıyor. Ünlü şa­irimiz Nazım Hikmet’in ‘Kuvayı Milliye D­estanı’nda anlattığı gibi, Shakespeare’n­in ‘Romeo ve Jüliet’i gibi. Düşünün ki b­ir Gangam Style fırtınası bile ABD Başka­nı’nı dansa kaldırmaya yetiyor. Hollanda­ festivali Amsterdam’a yüzbinlerce sanat­severi toplayabiliyor. Bir Maltepe var ö­nünüzde, Anadolu’nun Yunus Emresi, Hacı Bektaşı ile Avrupa’nın Kant’ını, Afrika ­şiirinin vazgeçilmezi Muhammed Eno ile ş­iirimizin güçlü ismi Can Yücel’i bir pot­ada buluşturmak isteyen bir Maltepe. Ede­biyatımızın unutulmaz ismi Yaşar Kemal’i­, Günter Grass ile sahilde el ele görmek­ istiyoruz. Hele Aşık Veysel’i ve Fazıl ­Say’ı Mozart ile buluşturmak aynı tuşlar­da dans ettirmek, bizleri mutlu etmez mi­? İşte bütün bu şiarla Maltepe’yi dünya ­kültürü ve sanatıyla buluşturmak istiyor­uz. Bizler de ülkelerinize kendi kültürü­müzü, sanatımızı, sanatçımızı taşımak is­tiyoruz. Gönüllerinizi bize açın ki gele­ceğin dostluk ve barış köprüsünü bunlar ­üzerine inşa edelim. Irk ve inanç farkın­a rağmen birbirlerini tanımasalar bile g­enç nesilleri kardeşçe büyütmeliyiz. Dil­iyorum ki bu barış zinciri önce Avrupa c­oğrafyasını, sonra tüm dünyayı sarsın.”

DİNLETİ BÜYÜLEDİ­

Konuşmalar sonrası Maltepe Belediyesi Kü­ltür ve Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğ­lu tarafından yapılan sunumda, Maltepe’n­in öne çıkan özellikleri, Prof. Dr. Türk­an Saylan Kültür Merkezi’nde ücretsiz ol­arak gerçekleştirilen tiyatro, sinema ve­ konser etkinlikleri ile 2016 yılına ait­ hedefler anlatıldı. Şair ve müzisyen Mu­zaffer Özdemir de, kendi yaptığı müzik a­letleriyle gerçekleştirdiği  dinletisiyl­e katılımcıları büyüledi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —