Tarih: 30.06.2015 22:45

Maltepe`de Ramazan Çoşkusu

Facebook Twitter Linked-in

Maltepe Belediyesi’nce düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamındaki sohbet programına katılan yazar Ayla Aydemir, “Çocuklarınızı gül bahçesinde yetiştirin ki gül koksunlar. Bu anlamda siz ebeveynler çocuklarınıza iyiliği, erdemi, sevgiyi, dostluğu, dayanışmayı ve bunun gibi duyguları öğreterek, onlara gül bahçesi olun” dedi.

Maltepe Belediyesi’nin birbirinden ilginç aktiviteleri de içeren Ramazan etkinlikleri, tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Organik Pazar alanında bin 500 kişiye iftar verilirken, sohbet programı, Karagöz-Hacivat oyunu, sihirbaz gösterileri, yöre derneklerinin aktiviteleri, ebru ve kaligrafi çalışmalarıyla vatandaşlar keyifli bir akşam geçirdi. Ramazan sohbetleri kapsamında Maltepelilerle keyifli bir söyleşiye imza atan yazar Ayla Aydemir, “Ramazan Kültüründe Anne” konulu sohbetinde, “Güzel anneler olup, güzel evlatlar yetiştirmeliyiz. Çocuklarınızı gül bahçesinde yetiştirin ki gül koksunlar. Bu anlamda siz ebeveynler çocuklarınıza iyiliği, erdemi, sevgiyi, dostluğu, dayanışmayı ve bunun gibi duyguları öğreterek, onlara gül bahçesi olun. Bunun için de öncelikle annelerin kendine çeki düzen vermesi lazım” diye konuştu.

“ÇOCUKLARINIZA YALAN SÖYLETMEYİN”

Yarının yöneticileri, doktorları ve mühendislerinin annelerin elinden çıktığını ifade ederek konuşmasını sürdüren Aydemir şunları söyledi: “Üstat Necip Fazıl der ki, ‘Tohum saç, bitmezse toprak utansın!, Hedefe varmayan mızrak utansın!, Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen!, Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!.’ Siz iyi çocuklar yetiştirmeye bakın. Neslimize sahip çıkalım. Çocuklarınıza yalan söyletmeyin, mevki ve makamların geçici olduğunu anlatın. Çocuklarınıza seçmeyi ve saygı duymayı öğretin.” Sohbetin ardından Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezlerinden olan Karagöz-Hacivat oyunu ve sihirbaz gösterisi, büyük beğeni topladı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —