Tarih: 06.07.2015 13:50

Maltepe`de Ramazan Geceleri Neşesi

Facebook Twitter Linked-in

Maltepe Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri, tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında bin 500 kişiye iftar verilirken, Ramazan sohbetleri kapsamında hafız-bestekâr Halil Necipoğlu vatandaşlara buluştu. Karagöz-Hacivat oyunu ve sihirbaz gösterisinin ardından Grup Dergah’ın verdiği muhteşem konser geceye damga vurdu.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak hafız-bestekâr Halil Necipoğlu, vatandaşlara Ramazan sohbeti gerçekleştirdi. “Ramazan ve Musiki” başlıklı sohbetinde Necipoğlu Ramazan’ın önemine değinerek, “Maltepe’de kurulan sevgi sofralarını oldukça beğendim. Bu samimiyeti inanın hiçbir yerde görmedim ve burada kurulan alana geldiğimde, konuşacağım her şeyi yeniden dizayn ettim. Bu Ramazan bereketi. Ramazan gündüzüyle, iftarıyla, teravihiyle ve gönüllerin bir olmasıyla hayırlı bir aydır. Ramazan, kendinden uzaklaşmış insanın kendisini bulmasına vesile olan aydır. Derler ki; ömrü Ramazan dilimi olanın ahireti bayram olur” dedi. 

Konuşmasında musikinin de Ramazan’ı taçlandıran ve oldukça önemli bir maneviyat alanına sahip olan bir lütuf olduğundan bahseden Necipoğlu, “Musiki, Ramazan’ı eğlenceli kılmak değil, onun ruhunu anlatmak için vardır. Müzik, ta beşikte başlar ve kabre indirilene kadar devam eder. Aslında musikiyle, Ramazan’daki ruh açlığımızı gideriyor, sevginin her halini bütün incelikleriyle yaşıyoruz. Musiki adeta Ramazan’ın tatlısıdır. Musikiyle Allah’ın ismini anar, onu zikrederiz. Böylece gönüllerimiz iyilikle, güzellikle cilalanır, taçlanır. Ruhumuzu böylece semaya, Allah’a ulaştırırız” diye konuştu. Necipoğlu daha sonra Maltepelilerle, “Allahu Allah”  ve “Tevhid Zikri” ilahilerini seslendirdi. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —