Tarih: 11.06.2015 16:17

Maltepe’de Ramazan Hazırlıkları

Facebook Twitter Linked-in

Maltepe, Ramazan’a yine dopdolu giriyor. Maltepe Belediyesi, Ramazan’a özel muhteşem etkinlikler, konserler, Karagöz-Hacivat gösterileri, çocuk tiyatroları, sohbet programları ve nostaljik sinema günleriyle muhteşem bir aya imza atacak Ramazan boyunca Organik Pazar’da kurulacak “sevgi sofralarıyla her gün bin 500 kişiye iftar verilecek. Bunun yanı sıra 15 ayrı noktada, bin kişilik iftar sofraları kurulacak.

 

Etkinlikler kapsamında ilk olarak, Ramazan’dan bir gün önce Organik Pazar alanında “Hoş geldin Ramazan” adıyla bir konser programı düzenlenecek. Konserde, tasavvuf müziği sanatçısı Sami Savni Özer ve İstanbul Mehteran Takımı sahne alacak. Programda, Dünya Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Abdurrahman Sadien de Kuran tilaveti verecek. Her gün tasavvuf müziği eşliğinde Karagöz-Hacivat perde oyunu ve çocuklar için tiyatro gösterilerinin de yapılacağı alanda, “Huzur Sohbetleri” düzenlenecek, köy dernekleri de stant açacak. “Ramazan Maltepe’de Yaşanır” ve “Sevgi Sofalarımızda Buluşuyoruz” sloganlarıyla gerçekleştirilecek Ramazan etkinliklerinde, ay boyunca haftanın 5 günü inanç turları gerçekleştirilecek. Bu turlarda Hırka-i Şerif, Eyüp Sultan Cami ve Hz. Yuşa türbesi ziyaret edilecek.

Geçen yıl büyük ilgi gören, “çekirdek-gazoz bizden, izlemesi sizden” sloganıyla gerçekleştirilen nostaljik sinema günleri de tekrar hayat bulacak. Bu kapsamda sahildeki açık basketbol sahasında, salı ve cuma günleri film gösterimleri yapılacak. İlçe genelindeki tüm camiler temizlenerek, Ramazan ayına hazır hale getirilirken, belediye tarafından 5 bin aileye de erzak yardımı yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —