Tarih: 01.03.2016 16:40

MALTEPE’DE VERGİ HAFTASI ETKİNLİĞİ

Facebook Twitter Linked-in

Şubat  ayının son haftası kutlanan '27. Vergi Haftası' dolaysıyla Maltepe Cevizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeetkinlik düzenlendi. Etkinliğe, Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaplan, Küçükyalı Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Cuma Altuntaş, Serbet Muhasebeci Mali Müşavir Nedim Boz, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Yapılan etkinlikte öğrenciler vergi konulu şiir, kompozisyon okuyup oyun sahnelediler. Daha sonra okul müdürü Nihat Polar ve Küçükyalı Vergi Dairesi Müdür Yardımcı Cuma Altuntaş, Vergi Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Polar, vergi bilinci küçük yaşta verilen eğitimle başladığını bu nedenle okullarda etkinlikler ile kutlanmasının önemini vurguladı. Küçükyalı Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Cuma Altuntaş ise öğrencilere ülke için verginin önemini anlattı. Altuntaş:”Daha güçlü, daha sağlıklı, daha güvenli ve daha çok hizmet almak istiyorsak vergimizi vermemiz gerekiyor. Devletin güçlü olması vergilerin herkesin kazancına göre ödenmesine bağlıdır. Vergi, kamu kaynaklarını oluşturan temel kaynaktır. Sizler ülkenin yarınki geleceğisiniz. Vergilerimizi verdiğimiz sürece sizler de o kadar iyi geleceğe kavuşursunuz. Bu bilinçle yetişmek ve ülkenize hizmet etmeniz dolayısıyla hepinize sağlık ve başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Necip Çakmak verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —