Tarih: 21.05.2015 23:01

Maltepe Eğitim Üssü MATEĞ Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Maltepe’de eğitim alanında önemli bir boşluğu dolduracak ve yabancı dil, resim, temel ilk yardım, bilgisayar gibi birçok alanda kursların verileceği MATEĞ’in açılışı yapıldı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu çalışmalar önemli bir boşluğun doldurulması ve sevgiyle kenetlendiğimiz yeni bir anlayışın ilk basamaklarıdır” dedi.

Maltepe Belediyesi bünyesinde faaliyet gösterecek Maltepe Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. (MATEĞ) düzenlenen bir törenle açıldı. Maltepe Belediyesi Cumhuriyet Eğitim Merkezi’nde faaliyetlerini sürdürecek olan MATEĞ’in açılışına, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker, Maltepe Belediyesi Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Aslında bu çalışmaları arkamda olan, bu sürece destek veren isimsiz kahramanlara borçluyuz. Her değişim sancılı olur, biz de Maltepe’de sancılı da olsa bu değişimleri birer birer gerçekleştiriyoruz. İşsizlik gerçekten çok ama çok önemli bir sorun. Biz de açtığımız bu eğitim yuvasıyla, işsiz gençlerimizi, maddi imkânlardan yoksun vatandaşlarımızı eğitmeye ve onları yetiştirmeye çalışacağız. Biz inanıyoruz ki Maltepe değişecek, siz de bunun altına imzanızı atacaksınız. İnsan odaklı, sosyal demokrat ve halka hizmeti Hakk’a hizmet sayan bir belediyeciliğin yaygınlaşacağını bilmenizi isterim. Ne demiştik dayatan değil danışan bir belediyecilik. Maltepeli hemşerilerim her şeyin en iyisine layık. Bu çalışmalar önemli bir boşluğun doldurulması ve sevgiyle kenetlendiğimiz yeni bir anlayışın ilk basamaklarıdır. Desteklerinizi bekliyoruz” dedi. 

Kılıç’ın konuşmalarının işaret diliyle de katılımcılara aktarıldığı açılışta, kurumda 260 saatlik temel denizcilik ve arama kurtarma eğitimi gören 50 öğrenciye de sertifikaları dağıtıldı. Kılıç, sertifika dağıtımında öğrencilere hayırlı olsun dedikten sonra kursları gezdi, yetkililer ve öğretmenlerden bilgi aldı. Yabancı dil, resim, temel ilk yardım ve bilgisayar gibi birçok alanda kursların verildiği merkezi ziyaretinde Kılıç, ilk yardım alanında eğitim gören kursiyerlere de sertifikalarını vererek, başarılar diledi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —