Tarih: 04.03.2015 19:05

Maltepe Kent Konseyi’nden Bir İlk

Facebook Twitter Linked-in

Maltepe Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde (TSKM) gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısına Kent Konseyi Başkanı Esra Kaya Erdoğan ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal başta olmak üzere, Maltepe Kent Konseyi üyesi olan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Divanın oluşturulması ve Maltepe Kent Konseyi üyesi olmak isteyen kurumlarının taleplerinin oylanmasıyla başlayan Olağan Genel Kurul toplantısında, Kent Konseyi’nin yaptığı faaliyetler katılımcılarla paylaşıldı.

 Gençlik, Kadın Meclisi dışında yeni kurulacak Engelli ve Çocuk Meclisleri’nin de oylanarak kabul edildiği toplantıda, iki önemli karar daha alındı. Bu kararlara göre, kapalı oylama açık tasnif sistemine geçilerek, demokratik yapının güçlendirilmesinin ve “Geri Çağırma Hakkı” adı verilen bir yönerge maddesiyle, yönergelere uygun davranmayan Başkan’ın denetlenerek gerektiğinde görevden alınabilmesinin önü açıldı.

Ayrıca ilçe belediyesi bünyesindeki “Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu”nun isminin “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu” olarak değiştirilmesi, belediyede görev yapan personel için kadın hakları, ayrımcılık, taciz, istismar gibi konularda hizmet içi toplumsal cinsiyet eğitiminin düzenli ve zorunlu olarak verilmesi ve evlilik öncesinde, evlenecek bireylere evlilikte iletişim, çatışma ve miras hukuku gibi konularda eğitim verilmesi konularında tavsiye kararı alındı.  Önerge olarak Maltepe Belediye Meclisi’ne sunulan kararlar, oy birliğiyle kabul edildi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —