Tarih: 12.09.2017 19:20

Nüfus müdürlüklerinde korkunç izdiham!

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul´un bir çok semtinde kimi yeni doğan bebeğine kimlik çıkartmak, kimi evladını okula kaydettirebilmek için adres taşımak, kimi ise yeni kimlik kartını çıkarmak için uğraşıyor. Nüfusun yoğun olduğu İstanbul´da Kadıköy ve Maltepe nüfus müdürlüklerinde ise vatandaşlar kendi sıra listesini oluşturunca tartışmalarda kaçınılmaz oluyor.

Okulların açılmasına bir hafta gibi kısa bir süre kalan İstanbul´da izdihamların yaşandığı bir çok nüfus müdürlüğünde yaşanan izdihamlardan vatandaş sıra alamıyor. Çareyi kendi listelerini yapmakta bulan bir vatandaş hazırladığı sıra listesini okurken, tepkiler gelirken müdürlük bünyesinde tam bir karmaşa yaşanıyor. Beklemekten ve belirsizlikten bunalan vatandaşlar ise nüfus müdürlüğü personeli ile tartışıyor.

Bir çok nüfus müdürlüğünde benzer görüntülerin yaşanması müdürlük personellerini de harekete geçirdi. Müdürlükler içinde yoğunluk yaşanması nedeniyle müdürlük bünyelerinde görev yapan bir personel dışarıda randevulu vatandaşların adını okurken, randevusuz vatandaşlar ise kendilerinin oluşturduğu bir sıra ile işlemlerini yaptırmak için saatlerce kuyruk beklemek zorunda kalıyor.

Bu hafta en çok öğrenci yoğunluğu yaşanıyor

Daha iyi bir devlet okuluna kayıt yaptırabilmek düşüncesiyle çocuğunu yanına alan veliler nüfus müdürlüğünün yolunu tuttu. Eş dost akrabalarının adresine evlatlarını yerleşmiş gösterip çocuğunu okula kayıt ettirmek isteyen velilerin yoğunluğuna bir de yeni (çipli) kimlik kartı çıkarmak isteyenler eklenince nüfus müdürlüklerinde izdihamın ardı arkası kesilmiyor.

 /resimler/2017-9/12/1924021904350.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —