Tarih: 18.01.2018 11:10

Öğrenciler İçin Tekno Şenlik

Facebook Twitter Linked-in

 Maltepe Şehit Osman Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde tanıtımı yapılan Tekno Şenlik etkinliği kapsamında, 80 bin öğrencinin bilinçli internet kullanımı, internet ortamında ve oyunlardaki zararlı içerikler hakkında bilgilendirilmesi hedefleniyor. 

 Tekno Şenlik etkinliğine Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Ataşehir Kaymakamı  Zafer Karamehmetoğlu, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, STK Başkanları, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 Maltepe ve Ataşehir ilçelerinde gençlerin yakalandığı teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak anacıyla tanıtımı yapılan Tekno Şenlik etkinliğinde bir konuşma yapan Maltepe  İlçe Kaymakamı Meftun Dallı,  her problemde olduğu gibi bu sorunla başa çıkmanın en önemli adımının, önce böyle bir sorunun varlığına samimiyetle inanmak olduğunu; medya ve bilişim uzmanları Muhammed Binici ve Deniz Unay´ın samimiyetle inandıkları için bu programı başlattıklarını, bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ettiğini söyledi. Dallı, gençlere de ellerindeki en değerli sermayenin zamanları olduğunu, zamanın satın veya ödünç alınamayacağını, çoğaltılamayacağını, durdurulamayacağını, o yüzden çok dikkatli ve iyi kullanılması gerektiğini, kendileri, ülkeleri ve milletlerinin geleceği için bunu yapmalarını tavsiye ettiğini ifade etti.

 Etkinliğe ilişkin bilgi veren sosyal medya uzmanları Muhammed Binici ve Deniz Unay, gönüllülük esasına dayalı olarak yaptıkları projeyle bugüne kadar 14 bin öğrenciye ulaştıklarını ve çok iyi geri dönüşler aldıklarını söyledi.

 Lise ve orta okul çağındaki çocuk ve gençlerin yaşlarına uygun bir anlatımla, onları sıkmayan sunumlar yaptıklarını aktaran Binici ve Unay, gençlere daha çok gerçek ortamda, parklarda, aile ortamında vakit geçirmeyi tavsiye ettiklerini belirtti.

 Lise çağındaki gençlere, iş hayatına atılırken sosyal medya hesaplarının daha çok incelendiğini ve kariyer planları açısından bunun gelecekte sorun teşkil etmemesi için dikkat etmeleri uyarısında bulunan Binici ve Unay, 'Günümüzde dikkat eksikliği ve konsantrasyon bozukluğunun artmasının sebebini de anlatıyoruz. Çocuklar sanal ortamda o kadar hızlı yaşıyorlar ki gerçek hayat, okul, dersler yavaş ve sıkıcı kalıyor' diye konuştu. 

 Binici ve Unay, Türkiye´de çocukların ve gençlerin teknolojik cihazları ve interneti bilinçli kullanması için bu tür eğitimlerin artması gerektiğini vurguladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —