Tarih: 01.05.2023 16:16

Olası Depremde 5 Milyon Kişi Göçük Altında Kalacak

Facebook Twitter Linked-in

Senelerdir yer hareketlerine ve dolayısı ile de deprem olaylarına ilişkin araştırmalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ilinin iki ayrı ilçesinde meydana gelen ve on binlerce kişinin yaşamına sebep olan yıkıcı depremlerden hemen önce o bölgeye işaret etmişti. Katılmış olduğu bir televizyon programında Kahramanmaraş ilinde ve çevresinde bulunan fay hatlarının yakın zaman içerisinde şiddetli depremler üretme potansiyelinde olduklarını ifade ederek hem yetkilileri hem de bölge halkını uyaran Görür, ne yazık ki 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler ile birlikte öngörülerinde haklı çıktığını gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından daha da yakından takip edilmeye başlanan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, son dönemlerde senelerdir konuşulan olası Marmara depremi ile ilgili öngörülerini paylaşmaya başladı. 1999 yılında meydana gelen Gölcük merkezli depremin etkilerinden çok daha fazlasının hissedileceğini her fırsatta dile getiren Görür, son uyarıları ile milyonlarca vatandaşı tedirgin etti.

Olası Marmara depremine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, depremin meydana gelmesi durumunda Türkiye’nin siyası ve ekonomik bağımsızlığının sona ereceğini ifade etti. “Bu bir komplo teorisi değil” ifadelerini kullanan Görür, olası depremde 100 bin yapının göçeceğini, toplamda ise 1 milyon dairenin depremden doğrudan etkileneceğini belirtti. Her dairede ortalama olarak 5 kişinin olduğunu varsayan Görür, olası Marmara depreminin 5 milyon insanı direkt olarak tehdit edeceğini ve İstanbul’un 3’te 1’inin yok olacağını belirtti. 

Olası bir depremde Marmara’da ekonomi çarklarının duracağını ve bölgenin diz üstü çökeceğini ifade eden Görür, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Marmara diz üstü çöker ise Türkiye durur, nefesi kesilir. Çünkü Türkiye’nin ticaret, üretim ve ekonomi özelliklerinin can damarı Marmara’dır.”

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —