Tarih: 23.06.2015 12:16

Sokak İftarları Komşuluğu Pekiştirir

Facebook Twitter Linked-in

Bu yıl ilçedeki 24 mahallede verilecek sokak iftarlarına başlandı. Altunizade Mahallesinde verilen sokak iftarına Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Ayyıldız, birim müdürleri ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Başkan Hilmi Türkmen iftar alanında masaları tek tek dolaşarak mahallelilerde sohbet ederek hal hatırlarını sordu. Kimisiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Bakan İdris Güllüce davetin sürpriz konuğu oldu. İftar programından habersiz olduğunu belirten Bakan Güllüce, ‘Mahallemde iftar olduğunu duydum. Buraya gelerek siz komşularımı selamlamak istedim’ diyerek etkinliğe katılanları selamladı. 
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sokak iftarlarında her gün farklı mahallede iftarlar düzenlendiğini ve mahalle iftarlarıyla birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğun devamını amaçladıklarını ifade etti.
 
Altunizade’deki iftara katılan binlerce mahalleli ezanla birlikte dualarla iftarlarını yaptı. Üsküdar Belediyesi’nin ikramı olan nohutlu pilav, kavurma, tulumba tatlısı, ayran, su ve çayla donatılan iftar sofralarında yaşanılan keyifli anlar sonrası oruçlarını açan Altunizadeliler komşularıyla sohbet ederek yeni dostluklar kurma imkanı buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —