Tarih: 10.12.2015 10:14

Spora 800 Bin Liralık Destek

Facebook Twitter Linked-in

Maltepe Belediyesi, ilçede bulunan 18 amatör spor kulübüne, sporun ve sporcunun desteklenmesi kapsamında, 800 bin lira maddi yardımda bulundu. Spor İşleri, Mali Hizmetler, Ulaşım Hizmetleri ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa sürdürülen yardımlar kapsamında kulüplere spor malzemesi desteği verilirken, belediyeye bağlı İdealtepe, Başıbüyük, Gülensu, Esenkent ve Girne Suni Çim Sahaları ile Yalçın Kızılay Kapalı Spor Salonu da, kulüplerin antremanları için tahsis edildi.  

Spor İşleri Müdürlüğü, Maltepe Amatör Spor Kulüpleri Derneği’ne bağlı 18 spor kulübüne toplamda 360 bin TL nakdi yardımda bulunurken, ilçede bulunan farklı spor dallarındaki kulüplere de 40 bin TL destek sağlandı. Mali Hizmet Müdürlüğü de, spor kulüplerine 360 bin TL maddi yardım gerçekleştirdi. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’yse, 679 araç ile 20 bin kilometre yol yaparak, spor kulüplerine lojistik destek sağladı.

Öte yandan Fen İşleri Müdürlüğü’nce de, Büyükbakkalköy Spor Sahası’nda 670 metre demir boyama, 300 metrekare duvar yapımı, 530 metrekare tel çekimi, Başıbüyük Stadyumu’nda 470 metrekare boya çalışması ve Gülensu Spor Sahası’nda 70 metrekare tel örgü onarım çalışması yapıldı. Ayrıca Gülensu ve Zümrütevler’de bin 500 metrekarelik sahaların yapımına başlanırken, belediye eliyle yapılacak ilçedeki ilk profesyonel saha olan, 5 bin metrekarelik Gülsuyuspor Sahası’nın da tribün çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Göreve geldiğim günden bu yana ilçemizde sportif anlamda eksiklikler gördüm ve bunların giderilmesi için çalışmaya başladım. Çünkü gençlerimiz ve çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan korunması için sporun özendirilmesi ve sporcuların desteklenmesi gerekiyor. Bu düşünceyle hareket ederek, öncelikle yıllardır sorun haline gelen Gülsuyu Spor Kulübü’nün spor tesisinin yapılması noktasındaki çalışmalara hız verdik. Belediye olarak ayrıca, ilçemizdeki amatör spor kulüplerini maddi ve manevi olarak destekliyoruz. 2015 yılında toplamda 800 bin lira yardımda bulunduk. Desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.  

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —