Tarih: 10.03.2015 23:29

Süreyyapaşa Vakfı Cam Atölyesi Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Yerel yönetimler düzeyinde Anadolu Yakası’nda bir ilk olarak nitelendirilen ve Maltepe Belediyesi’nin destekleriyle Süreyyapaşa Vakfı adına kurulan Cam Atölyesi’nin açılışı,  gerçekleştirildi. Üç eğitmen ve 3 kadın çalışanın istihdam edileceği Süreyyapaşa Vakfı Cam Atölyesi’nin açılışına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve eşi Çiğdem Kılıç’ın yanı sıra, Tunceli Nazimiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek,  Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker ile CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz katıldı.

Açılış sonrası bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Kadınlarımızın ekonomik özgürlüğüne daha fazla sahip çıktığı ve kendini geliştirme imkânı bulduğu bir Maltepe için hizmet etmeye, projeler üretmeye devam edeceğiz. Bunlardan birisi de kadınlar içi kuracağımız matbaa. Bu daha başlangıç, Maltepe’de kuracağımız matbaa ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Şuna inanıyorum ki kadının elinin değdiği her şey daha güzel olacak” dedi.

Daha sonra Süreyyapaşa Vakfı Cam Atölyesi’ni konuklarıyla gezen Kılıç,  atölye şefi Mehmet Kocaer’den cam atölyesiyle kadınlara yönelik verilecek kursun detayları ve son teknolojinin kullanıldığı makinelerle ilgili bilgi aldı. Çalışanlar tarafından yapılan ilk örnekleri de inceleme fırsatı bulan Kılıç, kadın emeğini Maltepe’de baş tacı yapacaklarını belirtti. İncelemeler sonrası Kılıç ve eşi Çiğdem Kılıç’a el işçiliğiyle üretilen, Selçuklu motifleriyle süslenmiş ve cam işçiliğinin ince örneklerini sergileyen hediyeler takdim edildi. Başkan Kılıç, M’expo Fuar projesi için başlatılan “500 Bin İmza” kampanyası için açılışa gelenlerden imza topladı.

 Anadolu Yakası’nda yerel yönetimler düzeyinde bu alanda açılan ilk atölye olma özelliği taşıyan Süreyyapaşa Vakfı Cam Atölyesi, birçok ilki de bünyesinde barındırıyor. 180 metrekarelik alanda 4 makine ile üretim yapacak olan atölyede, üretim gücü tamamen ağırlıklı ev kadınları olmak üzere kadınlardan oluşuyor. Haftada 6 gün çalışma yapılacak olan cam atölyesinde günde 10’ar kişilik gruplar halinde haftada 60 kişi çalışacak ve çalışanlar, 6 aylık bir temel eğitim sürecine tabi tutulacak.

Kadınların üretim sürecine katılarak sosyo-ekonomik alandaki varlığına katkı sunmayı hedefleyen cam atölyesinde, Anadolu motifleri camlara işlenecek ve kamu-özel sektör içerisinde satışa sunulacak. Öte yandan Paşabahçe mağazalarının çalışma usulüne benzer bir model uygulanacak atölyede, üretim ve satış yeri de yer alıyor. Ayrıca ısıtma ve soğutmada yenilenebilir enerji kullanılan cam atölyesi, bu formatta, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —