Tarih: 24.01.2022 19:51

Trakya istikametinden İstanbul´a girişler durduruldu

Facebook Twitter Linked-in

Beyaz örtüyle kaplanan İstanbul´da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD´ın uyarılarının ardından bir açıklama da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya´dan geldi. 

Twitter´dan yaptığı videolu paylaşımla vatandaşlara seslenen Yerlikaya, 'Sevgili İstanbullular, akşam saatlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım' ifadelerini kullandı. 

Vali Yerlikaya yaptığı bir diğer son dakika uyarısıyla da, ikinci bir duyuruya kadar Trakya´dan İstanbul´a seyahat eden araçların kente girişinin yasaklandığını bildirdi. Yerlikaya, paylaşımında ´´Kıymetli sürücüler, ikinci bir duyuruya kadar, Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur.´´ sözlerine yer verdi.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE UYARDI

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) de, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Trakya tarafından İstanbul´a girişlerin kapatıldığını duyurdu.

KGM´nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, 'Trakya tarafından İstanbul´a girişler yoğun kar yağışı ve tipi sebebiyle kapatılmıştır. Araçlar uygun alanlarda bekletilecektir. Trakya tarafından İstanbul yönüne gelecek olan sürücülerin trafiğe çıkmaması gerekmektedir' denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —