Tarih: 12.03.2015 12:36

Üsküdar’ın En’lerini Yemekte Buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal Tesislerde  gerçekleştirilen etkinliğe Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları,birim Müdürleri,öğrenciler, veliler, öğretmenler, spor hocaları ve basın mensupları katıldı.

64 okuldan 67 bin öğrenci arasından belirlenen 150 öğrencinin aileleriyle birlikte ağırlandığı gece yemekle başladı. Katılımın hayli yoğun olduğu akşamda program Üsküdar’ın sporda gösterdiği başarıların olduğu video görüntüleriyle devam etti.

 Gecede konuşma yapan Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya , son dönemlerde elde ettikleri başarıların VTR’de kısaca özetlendiği için tekrar anlatılmasına gerek olmadığına değinerek, “Tabi bu başarılar buzdağının sadece görünen yüzü. Bu başarıların arkasında çok büyük değerler var. Onlar şu anda aramızda. Spor takımlarımız  alt yapılarda önemli başarılar elde ediyor. İşte siz minik sporcularımız da ilerde bugün büyük başarılarına şahitlik ettiğiniz sporcuların yerini alacaksınız. Onlarda bugün sizin okuduğunuz sıralardan geçtiler. Şunu belirtmek gerekir ki Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü, ilçe bazında dünyadaki en başarılı spor kulübüdür” diye konuştu. 

Mecit  Çetinkaya, Üsküdar’da gençleri spor faaliyetleriyle meşgul edeceklerini  belirterek, “İnşallah daha çok sporculara ulaşacağız. Gençlerimizi kötü arkadaş ve alışkanlıklardan alıkoymak için spora daha da yönlendireceğiz. Üsküdar’da yaptığımız da budur” dedi. Çetinkaya, spordaki başarılarda perdenin arkasındaki gizli kahramanların isimlerini tek tek sayarak “Şimdi onları çılgınca alkışlayabilirsiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

Üsküdar İlçe Spor Müdürü İsmail İlhan’da konuşmasında eskiden Üsküdar denilince akıllara tarih, kültür, medeniyet ve şehir geldiğini söyleyerek “Şimdi ise Üsküdar sporla, başarılarla, şampiyonluklarla ve şampiyonlarla anılır oldu” diye konuştu.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’da konuşmasında sporun gençleri her türlü kötü alışkanlıktan uzak tutmanın yanı sıra akademik başarıları da olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcısı Zeki Bıyık, kadim huzurun beldesi olarak anılan Üsküdar’ın artık şampiyonlar şehri olarak anılır olduğunu söyleyerek, “Sporda Türkiye şampiyonları çıkartan, Avrupa şampiyonları çıkartan öte yandan Olimpiyat şampiyonları çıkartan bir ilçeyiz. Bu nedenle bizlere destek veren siz değerli anne ve babaları tebrik ediyoruz, destekleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İlçedeki okullarımızda eğitim gören 67 bin öğrenci arasından sıyrılarak finallere kalan 150 öğrencimize gerekli şekilde destek verip sahip çıkarsak onların da abileri ve ablaları gibi şampiyonluklara ulaşacaklara inanıyorum” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —