Tarih: 08.04.2020 17:05

VİŞAD´TAN BANKALARA ÇAĞRI

Facebook Twitter Linked-in

Dünya, Covit-19 salgını ile çok zor bir dönemden geçerken, ülkelerin ekonomileri kadar, işletmeler de sıkıntılı günler yaşamaktadır.  Bu dönemde ülkemizde de bulunan bir çok işletmenin  faaliyetlerini ya askıya aldığını yada yavaşlatma zorunda kaldığını belirten, Van Sanayi ve İşadamları Derneği (VİŞAD) Genel Başkanı Ahmet Fatih Hatunoğlu, birkaç faaliyet alanı dışında neredeyse tüm KOBi´lerin çok ciddi ciro kayıpları olduğunu belirtti. 

 Devletin içinde bulunduğumuz bu zor süreçte,  öncelikle ekonomik etkilerin azaltılması adına bazı tedbirler aldığını belirten Hatunoğlu şunları söyledi :

 “Bu tedbirler kapsamında vergilerin ertelenmesi, kısa çalışma ödeneği, kamu bankalarında kredilerin ertelenmesi ve özellikle KGF destekli düşük maliyetli işletme kredileri bulunmaktadır. Bu tedbirler KOBİ´lerimizin faaliyetlerini devam ettirme ve istihdamın bozulmaması için yapılan önemli gelişmelerdir. Özellikle KGF Kefalet kapasitesinin çok yüksek orana çıkarılması alınan tedbirler kapsamında şirketlerimizin yaşamına devam etmesi bağlamında hayati öneme sahiptir. Ancak Van İş Adamları Derneğinin bulunduğu 15 il şubemize gelen geri bildirimlere göre, bu bankaların belirtilen imkanları sağlamaktan çekindiği, finansman sorunu yaşayan firmalarımıza ulaştırılmasında sıkıntılar yaşandığı ve hatta bankalarda ki müşteri temsilcilerine dahi ulaşmak da zorluk yaşadığını görmekteyiz. Özellikle de ‘´Sicil´´ bahanesi ile talepler alınmadan geri çevrildiği, küçük ve orta ölçekli firmalarımıza imkan verilmediği ve kredibilitesi yüksek olan büyük firmalara imkan sağlandığı şeklinde farklı bilgiler gelmektedir. VİŞAD olarak tüm bankalara çağrımızdır. İçinde bulunduğumuz zaman bankaların sadece kendi çıkarlarını koruyacakları zaman değildir. Bizler birlikte olursak güçlüyüz. Sadece güneşli günler de değil, yağmurlu havalarda da birlikte yürümek milleti millet yapan en önemli unsurdur. Yarın bu KOBİ´ler olmazsa sizlerde olmayacaksınız. Devletimiz ekonominin istikrarı ve istihdamın azalmaması için imkanlar dahilinde elinden geleni yapmaktadır ve özel sektörün yükünü de ciddi oranda karşılamaktadır.  Şimdi ‘´Toparlanın Güç Birliğine Gidiyoruz´´ söylemenin tam zamanıdır. Bütün bankaları sorun yaşayan tüm KOBİ´lerimize destek olmaya davet ediyoruz”  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —