Tarih: 10.04.2016 13:55

Yeni Metro Hattı Müjdesi

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  İBB Meclis Genel Kurulu Mart ayı son toplantısı düzenlendi. Toplantıdan Anadolu Yakası için yeni bir metro hattı müjdesi geldi. Anadolu Yakası`nın ikinci metrosu olan Üsküdar -Ümraniye-Çekmeköy metro hattının Sarıgazi-Sancaktepe-Sultanbeyli`ye kadar uzatılmasını içeren karar oybirliğiyle kabul edildi. 

 

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy hattı devam ettirilerek Sarıgazi ve Sancaktepe üzerinden Sultanbeyli`ye kadar gidecek. İnşası devam eden ve bu yıl içinde bitmesi planlanan 16 istasyonun yer aldığı 20 kilometrelik hat ile Üsküdar-Çekmeköy arası 24 dakikaya düşecek. Hattın Sultanbeyli`ye kadar uzatılmasıyla Üsküdar-Sultanbeyli arası yolculuk süresinin 30 dakikaya düşmesi hedefleniyor. Hat aynı zamanda Üsküdar`da Marmaray ile Altunizade`de metrobüs hattına entegre edilecek.

Şile otobanının açılışıyla birlikte nüfus ve trafik artışı nedeniyle Yenidoğan Mahallesi`ne metro bağlantısı yapılması planlanıyor. Yenikapı-Hacıosman metrosunun Seyrantepe bağlantısına benzer şekilde `Çekmeköy Sultanbeyli ve Sarıgazi (Hastane) Yenidoğan Metro Hattı` inşası için de çalışma yürütülüyor.

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —