Uzm. Dr. GÖRKEM ORUÇ ADALI

Tarih: 19.09.2024 12:38

Erkeklerde Kendine Güven Zirve Yapıyor!

Facebook Twitter Linked-in

 

Genç ve Dinamik Görünüm Artık Sadece Kadınların Değil! 

Erkek yüzü için medikal estetik prosedürlere biraz değinelim. 

İlk olarak botoks uygulaması ile başlayalım. Erkeklere özgü adlandırılan botoks uygulamasını brotoks şeklinde adlandırıyoruz ve alın kaş arası kazayakları gibi bölgelerde kırışıklık tedavilerinde botoks uyguluyoruz. Dişeti gülümsemesi, yüzde asimetrik görünümde ve çene/diş sıkması gibi durumlarda da botoks uygulamaktayız. Şunu not edeilm tüm bu işlemleri kişinin kendi ihtiyaç duyduğu ve hekimin önerileri doğrultusunda ilerleyip belirliyoruz ve her tedavi bir diğerinden farklı ilerliyor, kişiye özel tedavi planı yapıyoruz.

Bir diğer işlem dolgu uygulamaları, erkeklerde özellikle erkeksi görünümü vurgulamak için çene hattını belirginleştirdiğimiz jawline dolgu uygulaması en popüler dolgu uygulaması olarak sayılabilir. Haricinde yaşlanmaya bağlı olarak oluşan kırışıkları nazolabial çizgiler, dudak etrafı smokers line çizgileri gibi bölgeleri tedavi ediyoruz. Yine yaşlanmayla yüzümüzde cildimiz giderek incelmekte ve hacmi azalmakta bu hacmi yerine tekrar kazandırmak ve yerine koymak amacıylada dolguyu kullanıyoruz. 

Mezoterapi, Prp, Eksozom tedavileri gibi tedaviler ile yüzümüzde bir şekil değişikliği oluşturmadan cildimizin ihtiyacı olan maddeleri yerine koyarak cildimizi gençleştiriyoruz ve cildimizin astarını yeniliyoruz. Seans seans yapılan bu uygulamalarla çok tatmin edici sonuçlar almak mümkün. Özellikle düzenli uygulandığında bu işlemler genç bir görünüme sahip olmamızda ve yaşlanmayı geciktirmekte önemli bir etkiye sahip olduğunu söylemeliyiz. Leke, akne, rosacea gibi cilt hastalıklarının kendi tedavilerine destek amacıylada mezoterapi gibi işlemleri kullanıyoruz.

Sıvı yüz germe, ip askı gibi uygulamalarla yaşlanmaya bağlı oluşan ve aşağı doğru çökmüş erkek yüzünü gerginleştirmeyi ve eski görünümüne kavuşmasını hedefliyoruz.

Saç dökülmelerinde destek amacıyla mezoterapi, kök hücre, eksozom, prp gibi işlemleri kullanıyoruz. Saç ekimi tedavisine alternatif olmayan bu yöntemler saç ekimi düşünmeyen, minimal saç dökülmesi olan kişilerde kullanılabilir. 

Bir diğer tedavi yöntemi altın iğne ile cilt gözeneklerinin sıkılaşması, cilt gençleştirmesi için kullanılan bu tedavi yöntemi özellikle mezoterapi gibi yöntemlerle birleştirildiğinde başarılı sonuçlar vermektedir.

Genel olarak uygulanan bu işlemler cerrahi işlemler olmadığı için hayat kalitenizi etkilemeden günlük yaşamınıza devam etmenize olanak sağlar ve mutlaka bu tedaviler ilgili tıp branşlarının uzman hekimlerince yapılmalıdır.

 

 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —